Groene daken, je ziet het steeds vaker, maar waarom? Wat zijn de voordelen van deze groene daken en waarom zou je kiezen voor een groen dak?

De opbouw van het dak voor uw schuur of overkapping blijft hetzelfde, alleen in sommige gevallen zullen we gebruikmaken van zwaardere balken die het volledige gewicht goed kunnen blijven dragen.

groendak-1
Ook kunnen groene daken toegepast worden op buitenverblijven met een hellend dak zoals op deze foto

Door het gewicht van de planten en grind hoeven wij het EPDM-rubberfolie niet meer te plakken en scheelt dit weer in de chemische stoffen die gebruikt hoeven te worden. De mos- en vetplanten die gebruikt worden bij deze groene daken nemen van nature meer fijnstof op uit de lucht en werken isolerend, waardoor u gedurende het jaar langer kunt genieten van uw overkapping of tuinkamer met minder gebruik van een heater, kortom goed voor het milieu!

Doordat de planten water opnemen blijft er geen water op het dak staan en heeft u bij veel regenval geen last van plassen water in de tuin en bij de afvoer. Alleen het water dat de planten niet meer op kunnen nemen wordt afgevoerd via de afvoer, dit betekent ook dat het grondwater in uw tuin stabieler blijft.

De combinatie van EPDM en een groen dak zorgt ervoor dat het dak niet alleen een langere levensduur krijgt, maar het geeft ook een mooi zicht als u op uw dak of aanbouw kijkt.

Kortom, genoeg redenen om u eens te verdiepen in de mogelijkheden van een groen en milieuvriendelijk buitenverblijf. Wij lichten u graag het een en ander toe in onze showroom, zodat wij u kunnen overtuigen van de voordelen van een groen dak.

Op dit moment maakt u geen aanspraak op susbsidie als u door ons een groendak laat aanleggen.

Interesse? Neem dan hieronder contact met ons op0
De waardering van www.tuinhoutzeeland.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 223 reviews.