Op zoek naar een antwoord op uw vraag of extra info?

Heeft TuinhoutZeeland.nl een showtuin waar wij producten kunnen bezichtigen?

Ja, TuinhoutZeeland.nl heeft een mooie showtuin (binnen en buiten) waar u verschillende blokhutten, overkappingen, bestrating, schuttingen, tuinhout en overige tuinmaterialen kunt bezichtigen. Wij hebben in de winter hard gewerkt om u nog meer te kunnen laten zien. Op dit moment zijn wij bezig met het inrichten van ons nieuwe bedrijfspand. Dit pand zal voornamelijk gaan dienen om hier mooie exclusieve tuinkamers tentoon te stellen. Op dit moment zijn er 2 buitenverblijven te zien en wordt er hard gewerkt aan een derde. 

Waar is TuinhoutZeeland.nl te bezoeken?

TuinhoutZeeland.nl als onderdeel van Wielemaker Tuinen is gevestigd aan de Ampereweg 27 op industrieterrein Arnestein te Middelburg, achterin gelegen naast Autosloopbedrijf Van Veen. Wij zijn te herkennen aan 2 groene loodsen aan beide kanten van de openbare weg. Makkelijke herkenningspunten zijn onze witte vlaggen en groene banners van Wielemaker Tuinen . Achter ons pand bevindt zich een showtuin waar u een aantal overkappingen, blokhutten en vele afscheidingen, tuinmeubelen, tuinhout en overige accessoires kunt bezichtigen.

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in onze showtuin om inspiratie op te doen!

U zult vaak Martyn (links) of Dirk (rechts) aantreffen op locatie:

Foto Dirk en Martyn in showtuin

Op welke tijden zijn wij geopend?

Wij zijn gedurende het voor, hoog- en naseizoen (maart t/m november) geopend op onderstaande tijden:

Maandag:       Gesloten
Dinsdag:         Gesloten
Woensdag:     10:00 – 17:30
Donderdag:   10:00 – 17:30
Vrijdag:          10:00 – 17:30
Zaterdag:       09:00 – 12:00


In de kerstvakantie zijn wij gesloten van 25 december t/m 7 januari

Is het mogelijk om mijn bestelling zelf op te halen?

Ja, tijdens onze openingstijden is het mogelijk uw producten af te halen, mits het product voorradig. Voor niet-voorradige producten geldt: “voor zondag besteld, ten vroegste woensdag einde van de middag ophalen” (met uitzondering van standaard blokhutten, tuinhuizen en veranda’s & overkappingen). Wij zullen contact met u opnemen, zodra uw bestelling gereed is.

Informeer altijd naar de voorradigheid van een product, voor u besluit langs te komen. Wij zouden het vervelend vinden als u langs komt en we hebben het product niet direct voor u klaarliggen.

Wanneer worden mijn producten geleverd?

Wanneer u uw bestelling heeft afgerond en gekozen heeft voor thuisbezorgen, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op om een bezorgdatum af te spreken. Normaliter bezorgen wij op vrijdagen. Voor maandag 10.00 uur besteld, vrijdag in huis (met uitzondering van maatwerk, buitenverblijven en mits het product bij de leverancier voorradig is). Indien u het eerder dan vrijdag geleverd wilt hebben, dan is dit ins sommige gevallen ook mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Kan ik de producten betalen bij aflevering?

Betalen per PIN of contante betaling bij het afleveren van de producten is mogelijk. Het is ook mogelijk om vooraf een factuur te ontvangen die u per bank kunt voldoen op de dag van levering. Geef uw voorkeur duidelijk aan bij het plaatsen van uw bestelling.

Kan ik tuinhout op maat laten zagen in de werkplaats?

Ja, indien u dat wenst zagen wij het tuinhout voor u op maat. Voor een paar plankjes of paaltjes bieden wij u dit als service kosteloos aan! Wilt u echter een grotere partij hout gezaagd hebben, vraag ons dan naar het tarief. Wij zullen hier een kleine vergoeding voor vragen.

Indien u zelf bijvoorbeeld een tuinmeubel, bloembak of moestuinbak in elkaar wilt zetten, geef ons van tevoren dan de benodigde afmetingen door en wij zorgen dat het voor u op maat gezaagd wordt. Dat scheelt u weer een hoop tijd en energie!

Kan ik hulp krijgen bij het monteren/plaatsen van de producten?

Uiteraard! Sterker nog, wij hebben ruim 40 jaar ervaring in het hoveniersvak, waardoor wij u op professionele wijze kunnen helpen bij het monteren dan wel plaatsen van uw producten. Denk hierbij aan schuttingen, tuinhuizen, schuren, veranda’s & overkappingen, speeltoestellen, bloembakken, terrassen en nog veel meer. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder.

Kan ik op locatie van de werkzaamheden advies krijgen?

Ja, wij kunnen u ter plaatse van advies voorzien. Echter, in onze showtuin kunt u een deel van ons assortiment bezichtigen en kunt u hierdoor veel inspiratie op doen. U bent tijdens onze openingstijden altijd van harte welkom voor een deskundig vrijblijvend advies op maat! Wij adviseren u wel om een afspraak te maken, zodat wij voldoende tijd voor u hebben om u goed te kunnen helpen.

Zijn de getoonde prijzen in de webshop exclusief of inclusief BTW?

Alle getoonde prijzen in onze webshop zijn consumenten adviesprijzen inclusief BTW.

Gezien de schaarste op de houtmarkt en de steeds veranderende prijzen kan het voorkomen dat prijzen van producten gedurende het jaar vaker veranderen dan u van ons gewend bent. Doordat prijzen vanuit de leveranciers dagelijks kunnen veranderen, kan het voorkomen dat prijzen niet altijd actueel zijn. Wij zullen u na het plaatsen van een bestelling hier dan ook gelijk van op de hoogte stellen, zodat u zelf de keuze kunt maken om hier mee akkoord te gaan of van de bestelling af wilt zien.

Hoeveel bedragen de transportkosten?

Op basis van uw postcode worden de transportkosten bepaald bij het plaatsen van uw bestelling. In Zeeland hanteren wij onderstaande transportkosten:

– Walcheren: € 30,00 – € 45,00
– Noord-Beveland: € 45,00 – € 60,00
– Zuid-Beveland: € 45,00 – € 60,00
– Schouwen-Duiveland: € 60,00 – € 75,00
– Zeeuws-Vlaanderen: € 60,00 – € 90,00

N.B. Indien u  betonproducten, zoals betonpalen en betonnen onderplaten bestelt, dan zijn wij genoodzaakt een toeslag van € 50,00 te rekenen. Materialen worden te allen tijde aan de openbare weg gelost (tenzij anders is overeengekomen).

Woont u buiten Zeeland? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden tot bezorging van uw bestelling.

Waar moet ik aan denken bij de aanschaf van een houtproduct?

Hout heeft een aantal eigenschappen waar u rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een houtproduct:

 • Geen twee producten kunnen ooit volledig gelijk zijn qua kleur of structuur. Dit betekent dat ook in een eindproduct kleurverschil kan zitten als het een samengesteld product betreft.
 • Geïmpregneerd hout kan strepen bevatten die ontstaan zijn door de tussenlatten die tijdens het impregneerproces nodig zijn.
 • Het impregnatiemiddel tast gegalvaniseerde/verzonken ijzerwaren aan. RVS blijft onaangetast.
 • Hout werkt, wat betekent dat het krimpt in de zomer en zwelt (uitzet) in de winter (circa 1 mm per 5 cm breedte).
 • Ons rondhout is gemaakt van kleine diameter stamhout. Dus al ons rondhout heeft de kern nog in zich. Voordeel: oersterk. Nadeel het omliggende hout kan scheuren vertonen die tot de kern doorlopen.
 • Sommige vierkante palen zijn zo groot in afmeting dat het niet te voorkomen is dat deze palen het hart bevatten. (zie bovenstaand punt voor voor- en nadeel)
 • Hout kan harszakjes en hars bevatten. Dit kan, vooral in de zomer, voor plakkerige / witte strepen zorgen.
 • Hout bevat vlammen en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan.
 • Hout kan ruwe plekjes en randen bevatten, dit wordt veroorzaakt door de zogenaamde schaaf “slag”.
 • In het hout kunnen zoutvorming en/of groene stippen zichtbaar zijn. Ontstaan door het opsluiten van impregneervloeistof in het hars.
 • In hout kunnen mini boorgaten gevonden worden. Deze zijn gevormd door insecten, toen de boom nog in het bos stond.
 • Hout kan schimmels en blauwe plekken bevatten, welke ontstaan door suikers in het hout of door verstikking met natuurlijk vocht.
Heeft het hout van TuinhoutZeeland.nl een keurmerk?

TuinhoutZeeland.nl maakt gebruik van hout dat voldoet aan één van onderstaande keurmerken:

fsc logo       pefc-logo      indonesian legal wood logo      

Wanneer u meer wilt weten over deze keurmerken, kunt u op bovenstaande logo’s klikken. Hier vindt u alle informatie over de organisaties die deze keurmerken voeren.

0
De waardering van www.tuinhoutzeeland.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 223 reviews.