Op zoek naar een antwoord op uw vraag of extra info?

Waar is TuinhoutZeeland.nl te bezoeken?

Ons bedrijf is gevestigd aan de Ampereweg 27 op industrieterrein Arnestein te Middelburg, achterin gelegen naast Autosloopbedrijf Van Veen. Wij zijn te herkennen aan een groene loods met een witte deur. Makkelijke herkenningspunten zijn: een vlag van Woodvision Tuinhout en Tuindeco International en een showopstelling van “Gardenlux Stones & Paving”. Achter ons pand bevindt zich een showtuin waar u een kapschuur, een aantal blokhutten, vele afscheidingen, tuinmeubelen, tuinhout en overige accessoires kunt bezichtigen.

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in onze showtuin om inspiratie op te doen!

U zult altijd Dirk (rechts) of Martyn (links) aantreffen op locatie:

Martyn en Dirk

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Wanneer u producten bestelt direct via onze webshop kunt u op een aantal manieren betalen. Het is mogelijk om vooraf te betalen met iDeal, PayPal, Digitale acceptgiro en Bankoverschrijving. Vindt u het prettiger om pas te betalen als u zeker weet dat u de producten geleverd krijgt, kies dan voor pinnen of contant betalen bij afhalen/bezorgen.

U zult te allen tijde een orderbevestiging ontvangen met de informatie over uw bestelling en de de afhaal- of leveringswijze.

Bij het bestellen van producten op een andere wijze dan via de winkelwagen kunt u betalen per PIN bij het afhalen van uw producten of per PIN bij het bezorgen van de producten. Het is ook mogelijk om bij ons contant af te rekenen. Daarnaast is het mogelijk dat wij u een factuur sturen van uw order, zodat u deze middels overschrijving per bank kunt voldoen.

Kan ik hulp krijgen bij het monteren/plaatsen van de producten?

Uiteraard! Sterker nog, wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in het hoveniersvak, waardoor wij u op professionele wijze kunnen helpen bij het monteren dan wel plaatsen van uw producten. Denk hierbij aan schuttingen, tuinhuizen, schuren, veranda’s & overkappingen, speeltoestellen, bloembakken, terrassen en nog veel meer. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder.

Kan ik op locatie van de werkzaamheden advies krijgen?

Ja, wij kunnen u ter plaatse van advies voorzien. Echter, in onze showtuin kunt u een deel van ons assortiment te bezichtigen en kunt u hierdoor veel inspiratie op doen. U bent tijdens onze openingstijden altijd van harte welkom voor een deskundig vrijblijvend advies op maat!

Kan ik tuinhout op maat laten zagen in de werkplaats?

Ja, indien u dat wenst zagen wij het tuinhout voor u op maat. Voor een paar plankjes of paaltjes bieden wij u dit als service kosteloos aan! Wilt u echter een grotere partij hout gezaagd hebben, vraag ons dan naar het tarief. Wij zullen hier een kleine vergoeding voor vragen.

Indien u zelf bijvoorbeeld een tuinmeubel, bloembak of moestuinbak in elkaar wilt zetten, geef ons van tevoren dan de benodigde afmetingen door en wij zorgen dat het voor u op maat gezaagd wordt. Dat scheelt u weer een hoop tijd en energie!

Op welke tijden zijn wij geopend?

Wij zijn gedurende het voor, hoog- en naseizoen (maart t/m november) geopend op onderstaande tijden:

Maandag:       Gesloten
Dinsdag:         10.00  – 17.30
Woensdag:     13.00 – 17.30
Donderdag:   10.00 – 17.30
Vrijdag:          10.00 – 17.30
Zaterdag:       09.00 – 15.00


In de wintermaanden hebben wij aangepaste openingstijden (december t/m februari):
Houdt onze webshop in de gaten voor de aangepaste openingstijden!

 

In hoeverre krijg ik garantie op mijn aankopen?

Wij van TuinhoutZeeland.nl, staan voor 100% achter de producten die wij verkopen. Wanneer een product niet aan de kwaliteitsnormen voldoet, neem dan contact met ons op en we zoeken samen naar een passende oplossing. Bedenk goed dat hout een natuurproduct is en hierdoor kleurverschillen en kleine afwijkingen kan vertonen. Wij wijze u op het “kopje” houteigenschappen voor meer informatie over de soorten hout en kwaliteitsnormen waar hout aan moet voldoen. Voor meer informatie over garanties en retourneren van producten verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden, garanties en retourneren.

Is het mogelijk om mijn bestelling zelf op te halen?

Ja, tijdens onze openingstijden is het mogelijk uw producten af te halen, mits het product voorradig. Voor niet-voorradige producten geldt: “voor zaterdagmiddag besteld, ten vroegste dinsdag eind van de middag ophalen” (met uitzondering van standaard blokhutten, tuinhuizen en veranda’s & overkappingen). Wij zullen contact met u opnemen, zodra uw bestelling gereed is.

Informeer altijd naar de voorradigheid van een product, voor u besluit langs te komen. Wij zouden het vervelend vinden als u langs komt en we hebben het product niet direct voor u klaarliggen.

Zijn de getoonde prijzen in de webshop inclusief of exclusief BTW?

Alle getoonde prijzen in onze webshop zijn consumenten adviesprijzen inclusief BTW.

 

 

Wanneer worden mijn producten geleverd?

Wanneer u uw bestelling heeft afgerond nemen wij binnen 24 uur contact met u op om een bezorgdatum af te spreken. Normaliter bezorgen wij op vrijdagen. Voor zaterdagmiddag 12.00 besteld, vrijdag in huis (met uitzondering van buitenverblijven en mits het product bij de leverancier voorradig is). Indien u het eerder dan vrijdag geleverd wilt hebben is dit in veel gevallen ook mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoeveel bedragen de transportkosten?

In Zeeland hanteren wij onderstaande transportkosten:

– Walcheren: Middelburg, Vlissingen, Arnemuiden en Oost-Souburg: € 25,00, Overige plaatsen: € 35,00
– Noord-Beveland: € 35,00 – € 55,00
– Zuid-Beveland: € 35,00 – € 55,00
– Schouwen-Duiveland: € 40,00 – € 60,00
– Zeeuws-Vlaanderen: € 45,00 – € 75,00

N.B. Indien u betonproducten, zoals betonpalen en betonnen onderplaten besteld, dan zijn wij genoodzaakt een toeslag van € 45,00 te rekenen. Materialen worden te allen tijde aan de openbare weg gelost (tenzij anders is overeengekomen).

Woont u buiten Zeeland? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden tot bezorging van uw bestelling.

Heeft het hout van TuinhoutZeeland.nl een keurmerk?

TuinhoutZeeland.nl maakt gebruik van hout dat voldoet aan één van onderstaande keurmerken:

 

fsc logo       pefc-logo      indonesian legal wood logo      komo logo

 

 

Wanneer u meer wilt weten over deze keurmerken, kunt u op bovenstaande logo’s klikken. Hier vindt u alle informatie over de organisaties die deze keurmerken voeren.

Waar moet ik aan denken bij de aanschaf van een houtproduct?

Hout heeft een aantal eigenschappen waar u rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een houtproduct:

 • Geen twee producten kunnen ooit volledig gelijk zijn qua kleur of structuur. Dit betekent dat ook in een eindproduct kleurverschil kan zitten als het een samengesteld product betreft.
 • Geïmpregneerd hout kan strepen bevatten die ontstaan zijn door de tussenlatten die tijdens het impregneerproces nodig zijn.
 • Het impregnatiemiddel tast gegalvaniseerde/verzonken ijzerwaren aan. RVS blijft onaangetast.
 • Hout werkt, wat betekent dat het krimpt in de zomer en zwelt (uitzet) in de winter (circa 1 mm per 5 cm breedte).
 • Ons rondhout is gemaakt van kleine diameter stamhout. Dus al ons rondhout heeft de kern nog in zich. Voordeel: oersterk. Nadeel het omliggende hout kan scheuren vertonen die tot de kern doorlopen.
 • Sommige vierkante palen zijn zo groot in afmeting dat het niet te voorkomen is dat deze palen het hart bevatten. (zie bovenstaand punt voor voor- en nadeel)
 • Hout kan harszakjes en hars bevatten. Dit kan, vooral in de zomer, voor plakkerige / witte strepen zorgen.
 • Hout bevat vlammen en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan.
 • Hout kan ruwe plekjes en randen bevatten, dit wordt veroorzaakt door de zogenaamde schaaf “slag”.
 • In het hout kunnen zoutvorming en/of groene stippen zichtbaar zijn. Ontstaan door het opsluiten van impregneervloeistof in het hars.
 • In hout kunnen mini boorgaten gevonden worden. Deze zijn gevormd door insecten, toen de boom nog in het bos stond.
 • Hout kan schimmels en blauwe plekken bevatten, welke ontstaan door suikers in het hout of door verstikking met natuurlijk vocht.
Heeft TuinhoutZeeland.nl een showtuin waar wij producten kunnen bezichtigen?

Ja, TuinhoutZeeland.nl heeft een mooie showtuin waar u verschillende tuinhuizen, bestrating, schuttingen, tuinhout en overige tuinmaterialen kunt bezichtigen. Wij hebben in de winter hard gewerkt om u nog meer te kunnen laten zien. Op dit moment zijn wij bezig met het bouwen van een nieuwe bedrijfsloods, waardoor wij u nog sneller van dienst kunnen zijn.

 

 

Kan ik korting krijgen op mijn aankoop?

Ja, er zijn verschillende manieren om korting te krijgen op uw aankoop of vervolgaankoop:

– Indien u direct via de webshop bestelt, ontvangt u een couponcode die u recht geeft op 5% korting op uw volgende aankoop (met uitzondering van lopende aanbieden, speeltoestellen, tuinmeubelen en buitenverblijven, hiervoor kunt u een offerte aanvragen en wij maken dan een mooie prijs voor u)
– Wanneer u fan wordt van onze Facebookpagina ontvangt u 10% korting op uw eerstvolgende aankoop (aanbiedingen, speeltoestellen, tuinmeubelen, garages blokhutten en tuinhuizen uitgesloten). Ons volgen op andere social media geeft u ook recht op een eenmalige korting van 10%! (rechts onderaan deze pagina vindt u de verwijzingen naar onze social media kanalen)

 

Foto Dirk en Martyn in showtuin
0

De waardering van www.tuinhoutzeeland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 42 reviews.

× Hoe kan ik u helpen?